top of page
U heeft uw handen al vol genoeg.....

 

....Dus is het prettig als de volledige verzorging van uw overleden dierbare uit handen wordt genomen!

 

 

 

"The life of the dead is placed in the memory of the living"
Marcus Tulliuis Cicaro
Wie we zijn...

We zijn gepassioneerde professionals binnen de uitvaartbranche met jarenlange ervaring en beschikken over alle benodigde certificering.

De reden dat wij ooit voor onszelf zijn begonnen is dat we een lange lijst van praktijkvoorbeelden hadden verzameld van dingen die beter zouden moeten en kunnen.

Maar bovenal zijn we “doodgewoon” en toegankelijk voor iedereen!

Wat we doen...

Wij verzorgen gehele uitvaarten, heel erg groot of bescheiden klein, maar wel voor elk budget betaalbaar!

Er kan ook een beroep op ons worden gedaan in het geval een overledene is onderverzekerd.

Als iemand helemaal niet is verzekerd zetten wij ons in om naar een passende oplossing te zoeken zodat een waardig afscheid toch mogelijk is.

Hierbij worden we gesteund door stichting Samsam uitvaartcoaching en diverse bedrijven binnen de uitvaartbranche.

Onze visie is dat bijvoorbeeld een dakloos iemand ook gewoon iemands kind is.

De voornaamste reden dat wij betaalbaar kunnen zijn, is dat we alles zelf doen, van de eerste verzorging tot en met het laatste afscheid.

We hebben een eigen overbreng auto en beschikken over alle benodigdheden en facilliteiten, dus hoeven we geen externe partijen in te huren! Prettig daarbij voor de nabestaanden is ook, dat die steeds dezelfde gezichten zien en zodoende niet herhaaldelijk hun verdriet met jan en alleman hoeven te delen.

Ook hebben we graag een persoonlijk en warm contact met nabestaanden, dus niet virtueel via het afstandelijke internet. We bespreken en regelen alles aan de koffietafel bij de mensen thuis en hangen daar geen tijdslimiet aan.

We bieden volledige financiele transparantie en er zijn geen verrassingen achteraf!

Een gesprek aan huis over uitvaart wensen, is zelfs bij leven al mogelijk!

Presentaties...

Er rust nog steeds een taboe op spreken over de dood. Wij proberen dat enigzins te doorbreken. Er zijn ook nog steeds veel mensen die denken dat een uitvaart heel standaard is volgens de regels van de verzekeraar of uitvaartondernemer. Niets is minder waar, die tijd is gelukkig voorbij en je kunt het zo gek niet bedenken of het is gewoon mogelijk!

We verzorgen daarom presentaties genaamd “doodgewoon” in bijvoorbeeld buurthuizen, met als doel de mensen wegwijs te maken op gebied van verzekering en uitvaart, wat je allemaal wel en niet zou moeten doen na een overlijden, wat er allemaal mogelijk is bij een uitvaart, maar ook hoe het allemaal voordelig en menselijk kan!

Rouwende mensen worden naar onze mening nogal eens uitgebuit. Dat vinden wij misbruik maken van de situatie.

Iemand in rouw heeft bijvoorbeeld de neiging om zich van alles te laten aansmeren, zoals hele dure rouwkaarten en rouwboeketten, maar ook een veel duurdere kist dan ze zelf in gedachte hadden. Dat kan dus echt anders!


​Wat we bieden bij de verzorging van een overledene...

Persoonlijke verzorging;

Wassen, kleden, eventueel makeup, onzichtbare makeup, airbrush makeup, haarstyling, haarverplaatsing, scheren, handen en nagels. Massage van de blootliggende huid van handen en gelaat, zodat de contouren verzachten.

Technische verzorging;

Verwijderen van catheter, infuus, stoma of hartmonitor en het op natuurlijke wijze sluiten van ogen en mond.

Indien noodzakelijk;

Maaglavage en/of abdominale punctie en holtebehandeling

(Complexe) reconstructies;

Denk aan het wegwerken/camoufleren van verwondingen, hechtingen, etc. Maar ook anatomische reconstructies.

 

Dit betekent dat wanneer een overledene trauma aan het hoofd, de hals of de handen heeft, dit op een professionele manier kan worden gereconstueerd en gecamoufleerd, gebruikmakend van speciale materialen en technieken.

 

Veelal gaat het om allerhande verwondingen, maar zelfs ook aan het ontbreken van (gedeeltes van) het gezicht, de schedel, het haar, enz.

 

Dankzij deze mogelijkheden kan de overledene toch zichtbaar worden opgebaard, wat het afscheid voor nabestaanden beter mogelijk maakt, wat positief bijdraagt aan de rouwverwerking.

Resume...

De wensen van nabestaanden staan absoluut voorop! Wij zorgen voor de uitvoering van die wensen en doen dat met liefde.

bottom of page